Thursday, September 27, 2007

New World Order

Discutam zilele trecute cu un prieten despre efectele globalizarii, automatizarii, a... modernizarii lumii in care traim. Cum ca milioane de oameni raman fara serviciu din cauza celor spuse mai sus. Tot odata, ne gandeam (ca tot omul de altfel) daca e un paradox sau nu sa faci bani stand acasa.

Si uite asa m-a traznit o imagine. Cum ar fi daca lumea ar evolua asa de mult incat fiecare dintre noi am avea un robotel, proprietate personala, care sa ne faca treaba la serviciu, iar noi sa primim salariul ca si cum am lucra acolo. Ok, e cam futuristica ideea, dar hai sa ne imaginam urmatoarea chestie:

Un patron are o fabrica de incaltaminte, sa zicem. Globalizarea presupune inlocuirea tuturor angajatilor cu masini care sa faca treaba de 3 ori mai repede si mai bine decat ei. Dar, patronul are o idee - il pune pe fiecare angajat sa plateasca masina care il inlocuieste pe el, acesta din urma urmand sa stea acasa si sa primeasca salariul ca si inainte cu singura conditie sa se ocupe de intretinerea masinariei cu pricina.

Astfel omul ar avea timp liber pentru familie, pentru lucrurile care il fac pe el fericit, patronul ar plati acelasi salariu pt o cantitate de 3 ori mai mare de produse si o calitate superioara, si nici nu ar sta cu grija la toate masinariile (revizii/reparatii/intretinere). Cu totii cred ca am ajuns la concluzia ca un serviciu bun degeaba iti da venituri mari, daca nu iti da si timp sa te bucuri de ele. Let's make the world a better place!

Cateva imagini de la un smoking fotoshoot cu fratimiu:











1 comment:

Mergi pe LifeStudio.ro