Friday, March 23, 2007

Ca doi porumbei

In mitologia greaca porumbelul era una dintre animalele Atenei. El simboliza renastere, reinnoirea vietii.

In Biblie, Noe a dat drumul unui porumbel, care a adus in cioc o crenguta de maslin, semn ca apele potopului s-au mai retras.

De atunci incoace, porumbelul este considerat simbol al pacii, al iertarii lui Dumnezeu. Legendele spun ca diavolul si spiritele rele pot lua orice forma in afara de cea de porumbel. Porumbelul inseamna puritate, curatie, simplitate.

Fun fact: Ambii parinti porumbei (si masculul si femela) dau lapte. Hranirea puiului se face cu randul. Dupa un timp, laptele se amesteca cu seminte, ca mai tarziu sa fie inlocuit de tot de acestea.

In afara de toate astea, porumbeii sunt fotogenici. Si nu de putine ori se lasa fotografiati. Ca acesta de la mine de pe geam. In schimb, perechea lui a fost ceva mai timida...





2 comments:

  1. realizez shi yo cat de fotogenici pot fi porumbeii ashtia! Poate k ii vad shi mai frumoshi atunci cand shtiu ce reprezinta...sau poate... luand in considerare faptul k's surprinshi de la etaju' 10;)

    ReplyDelete
  2. Ca doi poriumbei...Inteleg. Adica sa ai calitatile unui porumbel dublate! ;)) Au porumbeii astia ceva special. Si la mine acasa stau asa frumos cand le faci tu poze. Au dus vestea in sat!

    ReplyDelete

Mergi pe LifeStudio.ro