Sunday, May 25, 2008

Pe locuri, fiti gata, start!

Ce poate fi mai placut dupa o saptamana grea decat sa te relaxezi in natura? Si cum ai putea merge in natura fara sa fii cu ochii dupa tot ce misca?

In caz ca nu ai reusit sa faci lucrul asta in weekend, iti voi da startul pentru urmatorul, nu inainte de a-ti arata ce ai pierdut. Si asta doar intr-un parc din Bucuresti (iti imaginezi cum ar fi la munte sau in delta, de exemplu).















Monday, May 19, 2008

O felie mare si dulce de copilarie

Imi cautam inspiratia printre cotloane nemaiumblate in ultima vreme ale mintii mele.... Dupa ce am suflat praful si am dat la o parte panza de paianjen, tot nu puteam vedea nimic, si nu intelegeam de ce. Mi-am dat seama ca pentru a putea deshide cufarul cel vechi si plin de comori, trebuia mai intai sa trag obloanele in laterale, ca sa pot vedea unde e cheia cea grea si ruginita.

Cand am luat-o in mana, am simtit vopseaua verde cum se cojeste. Am bagat-o in incuietoare, am rasucit-o de 2 ori spre dreapta, si voila. Cufarul e descuiat. Insotit de un scartait anemic si un miros de vechi, dar totusi placut, capacul a fost dat la o parte si acum puteam vedea continutul. Cufarul era gol. Nu mi-a mai ramas pic de copilarie. Am terminat pana si ultima bucata.

Cu fiecare pas de sotron, cu fiecare "rata vanata", cu fiecare an-dan-te copilaria se indeparta. Nu stiam asta atunci, si daca as fi stiut nu mi-ar fi pasat. Eram prea copil pentru lucruri mari. Mai vreau copilarie. As mai cere o portie, sau macar o felie. Da, o felie mare si dulce de copilarie.

Sunt bucuros ca am de la cine sa gust si sa mai simt aroma din cand in cand. Mai vreau!













Sunday, May 11, 2008

Interneţe fără bătrâneţe şi viaţă online fără de moarte

A fost odată un împărat mare şi o împărăteasă, amândoi tineri şi frumoşi, şi, voind să aibă copii, au făcut de mai multe ori tot ce ştiau ei că trebuiau să facă pentru aceasta. Zilnic trimiteau email-uri berzei.ro verificând stocul de copii, în speranţa că aceasta le va procesa şi lor cererea, şi aşa vor avea un moştenitor.

În zadar au aşteptat ei un reply de la admini, şi degeaba se certau online cât e ziulica de lungă (el locuia în castelul său, iar ea, la părinţi). Nu se văzuseră niciodată, dar cum putea sta un aşa lucru minor în calea fericirii lor demne de poveştile nemuritoare?

Mulţi tineri din ziua de azi încearcă relaţiile online. De comoditate, plictiseală, sau poate lipsa curajului. Oricare ar fi motivul, eu nu ţi-aş recomanda. Mai ales că în România avem o groază de fete frumoase. Spor :P









Tuesday, May 06, 2008

Reflexe

Pescarusii se lasau purtati de curenti in urma fiecarui feribot manati de obisnuinta de a primi hrana de la pasageri. Nu conta vremea de afara, momentul zilei sau daca se incumeta cineva sa ii hraneasca. Le intrase in reflex sa urmareasca vasele de pe insula pe continent si invers, lucru de multe ori fara rost.

Am observat lucrul asta si la noi. Urmarim cu ochii inchisi oameni "model" de pe un mal pe altul pentru ca asa ne-a intrat in reflex, pentru ca e mai usor sa copiem unele lucruri decat sa fim originali.

Specialistii spun ca un obicei se formeaza in 21 de zile. Un lucru repetat timp de 3 saptamani cu regularitate, ne intra in reflex. Tu ce obisnuiesti sa faci? Hai sa scapam macar de un obicei nefolositor in zilele ce urmeaza. Te simti in stare?











Mergi pe LifeStudio.ro